Rheinmetall отримала замовлення на десятки тисяч артснарядів для ЗСУ

Rheinmetall отримала замовлення на десятки тисяч артснарядів для ЗСУ

Німецька компанія Rheinmetall отримала ще одне замовлення на постачання у 2025 році декількох десятків тисяч снарядів різних типів для потреб ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Зазначається, що вартість замовлення складає тризначну цифру в мільйонах євро (понад 100 млн євро).

Німецький Бундесвер знову замовив партію артилерійських боєприпасів калібру 155 мм у Rheinmetall відповідно до рамкової угоди. Компанія Rheinmetall отримала замовлення на постачання Збройним Силам України, загалом, кількох десятків тисяч снарядів різних типів. Вартість замовлення становить тризначну суму в мільйони євро. Поставка запланована на 2025 рік, - йдеться у повідомленні.

Нове замовлення продовжує низку замовлень артилерійських боєприпасів, які Бундесвер раніше розмістив для Збройних сил України та Німеччини.

У липні 2023 року Rheinmetall уклала нову рамкову угоду з Бундесвером у цій сфері. Вона передбачає постачання декількох сотень тисяч снарядів, підривників та метальних зарядів.

Рамкова угода розрахована до 2029 року, а потенційний обсяг замовлень становитиме близько 1,2 млрд євро.

Зазначається, що необхідність поповнення запасів боєприпасів, спричинена війною в Україні, призвела до великих контрактів на артилерійські боєприпаси для Rheinmetall.

Перелік артилерійських боєприпасів Rheinmetall включає, серед іншого, осколково-фугасний снаряд DM121, димовий/затіняючий снаряд DM125, снаряд з пошуковим підривником DM121 SMArt (розроблений спільно з Diehl Defence).

До портфеля продукції групи також входить група універсальних 155-мм артилерійських боєприпасів Assegai виробництва південноафриканської компанії Rheinmetall Denel.

Компанія Rheinmetall також пропонує групу артилерійських знарядь Rheinmetall Expal Munitions, зокрема, 155-мм M107 та 155-мм гармати збільшеної дальності.

Нагадаємо, У Метінвесті заявили про знищення Авдіївського коксохіму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next