У Сербії міжнародні спостерігачі заявили про порушення на виборах

У Сербії міжнародні спостерігачі заявили про порушення на виборах

Спостерігачі ОБСЄ під час дострокових парламентських і місцевих виборів у Сербії виявили низку серйозних порушень, таких як "несправедлива конкуренція", упередженість ЗМІ та підкуп виборців.

Про це передає TVP.

У міжнародній місії заявили, що вибори були "технічно добре організовані", але "домінувала вирішальна участь президента, що разом із системними перевагами правлячої партії створило несправедливі умови".

Зазначається, що також спостерігалися випадки підкупу виборців та вкидання заздалегідь заповнених бюлетенів. Крім того, надходили повідомлення про незаконну присутність третіх осіб на виборчих дільницях, особливо в сербській столиці Белграді, йдеться в заяві організації.

У Центрі досліджень, прозорості та підзвітності (CRTA) заявили, що в Белграді спостерігалося "організоване підвезення виборців, підозрілі переміщення транспортних засобів навколо виборчих дільниць, порушення таємниці голосування, а також особи деяких виборців не перевірялися".

Фахівці CRTA також вказали на нерівні умови під час виборчої кампанії на користь правлячої коаліції та "зловживання державними інституціями для отримання несправедливих переваг і проведення негативних кампаній проти опонентів".

Було підкреслено, що кількість порушень у Белграді може бути найвищою за всю історію виборів у Сербії.

У ніч після виборів президент Сербії Александар Вучич оголосив, що його партія перемогла на виборах у Белграді. Після підрахунку 81% голосів у Белграді було заявлено, що правляча партія отримала на 21 000 голосів більше, ніж "Сербія проти насильства". Опозиційні політики закликали до протестів і скасування результатів виборів у столиці.

Белград з населенням 1,4 млн осіб представляє близько чверті сербського електорату, а його мер вважається одним з найвпливовіших чиновників країни.

Нагадаємо, Отруєння дружини Буданова: ГУР запровадила додаткові заходи безпеки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next