Польща визнала винними 14 осіб у шпигунстві на користь рф

Польща визнала винними 14 осіб у шпигунстві на користь рф

Польський суд засудив 14 громадян росії, білорусі та України за підготовку диверсій на замовлення РФ в рамках шпигунської групи.

Про це повідомляє Barron’s

Обвинуваченим було висунуто звинувачення в шпигунстві на користь рф, а саме в підготовці скинути з рейок потяги, що перевозили допомогу в Україну, а також спостереження за військовими об’єктами та критичною інфраструктурою в Польщі.

14 обвинувачених були заочно засуджені після того, як усі вони визнали провину та пропустили судове засідання. Двох інших підозрюваних у шпигунстві судитимуть окремо після того, як вони відмовилися визнати провину.

Серед засуджених – Максим С., російський хокеїст польського клубу з “Сосновця”, через арешт якого в червні росія висловила “рішучий протест” і вимагала “вичерпного пояснення” від Польщі. До шпигунської групи також входили “двоє українських юристів і політолог, вчителька французької мови, фармацевт та інженер-програміст, – заявляють польські ЗМІ.

Слідчі заявили, що учасники групи отримували замовлення через додаток для обміну повідомленнями Telegram і отримували оплату в криптовалюті. Польські ЗМІ повідомляли, що вони отримували суми приблизно від 300 до 10 000 доларів.

Серед об’єктів, за якими стежили засуджені шпигуни, були контрольно-пропускні пункти на кордоні з Україною та основні залізничні шляхи, якими перевозили зброю та гуманітарну допомогу. До їхніх завдань також входило розповсюдження агітаційних матеріалів, що розпалювали ненависть до українського народу.

Нагадаємо, Уряд виділив понад 20 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next