У горах Закарпаття стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення

У горах Закарпаття стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення

На початку грудня в гірській частині Закарпаття зафіксували потужний паводок: стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення.

Про це у повідомила Закарпатська ОВА.

Через це захисні дамби та берегоукріплення, що забезпечують захист сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у гірській місцевості, отримали додаткові пошкодження. Додаткові, бо зазнали шкідливої дії вод паводками у попередні роки, але їх не змогли відновити через відсутність фінансування, – прокоментував Мирослав Білецький.

Також він додав, що після спаду паводкової хвилі вдалося обстежити місця підтоплень та визначити рівень руйнувань. Загальна протяжність пошкоджених дамб та берегоукріплення становить 2 490 м.

Експерти повідомляють про високу ймовірність того, що чергові підйоми рівнів води в руслах річок призведуть до підтоплення та затоплення територій, які б ці споруди мали захищати. З огляду на це є нагальна потреба у фінансуванні відновлювальних робіт.

Шукаємо можливості та кошти, аби закрити бодай частину необхідної суми із різних джерел, – зазначив перший заступник голови Закарпатської ОВА.

За підрахунками фахівців, у випадку проведення лише першочергових аварійних робіт, які передбачають виконання регулювання русел річок, відновлення тіла дамб місцевими матеріалами без кріплення, вартість становитиме понад 26,6 млн грн. Це дасть можливість частково покращити ситуацію. Щоб забезпечити надійний захист, необхідно провести капітальне відновлення пошкоджених споруд.

Нагадаємо, Данія дозволить базування військових США на своїй території

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
Підліток, що впав у річку під час повені на Закарпатті, загинув Підліток, що впав у річку під час повені на Закарпатті, загинув
Співробітники Рахівського районного відділу поліції розшукали 13-річного хлопця, що нещодавно зник, він мертвий. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини загибелі підлітка.
Loading...
Load next