Чеська асоціація планує доставити в Україну десять тисяч дронів FPV

Чеська асоціація планує доставити в Україну десять тисяч дронів FPV

Чеські військові, резервісти, а також представники некомерційного сектору об’єдналися й заснували асоціацію Group D, керівником якої є головнокомандувач збройних сил Чехії Карел Ржегка, щоб доставити в Україну десять тисяч дронів FPV. 

Росіяни зрозуміли важливість безпілотників на полі бою і нарощували їх виробництво під час війни. Роблять їх у в’язницях і школах. Ми знали, що треба якось реагувати, – розповів інвестор і військовослужбовець активного резерву армії Ян Веверка, пише iROZHLAS.

Найближчими днями вони запустять публічний збір коштів під назвою Nemesis, під час якого зберуть близько ста мільйонів крон для 10 тисяч дронів FPV.

Це не офіційна ініціатива армії Чеської Республіки, це громадянська ініціатива, в якій беруть участь солдати, і, в основному, військовослужбовці активного резерву. Це хороший приклад співпраці між громадянським суспільством та армією, – зазначив Карел Ржегка.

У Чехії вже проводили збори на допомогу Україні, але, за словами Ржегка, Group D унікальна тим, що завдяки своїм солдатам вона точно знає, чого і де найбільше потребує українська армія. 

Оскільки асоціація має зв’язки з людьми в армії та активному резерві, вона здатна добре оцінити, що дійсно може мати стратегічний вплив. І дрони – одні з них – пояснив очільник армії.

Нагадаємо, Більшість українців проти відставки Залужного

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next