На Сумщині місцевий житель знайшов 300-кілограмову боєголовку від ракети Х-59

На Сумщині місцевий житель знайшов 300-кілограмову боєголовку від ракети Х-59

Житель Сумщини знайшов у лісовій місцевості велику боєголовку, що важить 300 кг, від ракети типу Х-59, виробленої в Росії.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Сумській області.

Він спочатку вважав, що білий об’єкт у лісі – це просто мішок зі сміттям, залишений місцевими жителями. Але при детальнішому огляді з’ясував, що це великий боєприпас.

Для обстеження та вилучення цього об’єкту було відправлено двох старших інспекторів з вибухотехнічної служби – Євгена Носка та Дмитра Черноуса. Вони оперативно прибули на місце, оглянули предмет і встановили, що це бойова частина ракети Х-59, вагою приблизно 300 кг.

Існує ймовірність, що ракета не вразила ціль через технічний збій або була збита ППО України. Виявлений боєприпас невдовзі буде знищено на спеціалізованому полігоні.

Правоохоронці також наголосили на важливості термінового пошуку укриття у разі загрози авіаційного чи ракетного нападу, рекомендуючи переховуватися у підвалах або погребах, якщо люди перебувають у своїх домівках.

Нагадаємо, Квартира для підлеглого: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео) Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео)
Повідомлення про вибух у горах в Карпатах до поліції надійшло від мешканки Івано-Франківщини, яка розповіла, що її чоловік став свідком події. Виявилось, що загалом серед постраждалих було 12 людей, серед яких двоє дітей віком 2 та 5 років - діти під час вибуху не постраждали.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Різанина на Тернопільщині: побратим АТОвця, якого підозрюють у вбивстві розповів деталі інциденту (фото) Різанина на Тернопільщині: побратим АТОвця, якого підозрюють у вбивстві розповів деталі інциденту (фото)
Колишній учасник АТО та житель села Глещава Тернопільської області обороняючись вбив одного із шести нападників, які прийшли до нього додому після сварки на дискотеці. Проте у мережі з'явились нові деталі смертельного інциденту.
Loading...
Load next