Квартира для підлеглого: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Квартира для підлеглого: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Правоохоронці оголосили підозру директору державного підприємства одного з інститутів Національної академії аграрних наук України за фактом відчуження за його участю квартири на користь наближеного підлеглого.

Про це повідомила Національна поліція.

Слідством встановлено, що, порушуючи встановлену законом процедуру, посадовець підписав та видав наближеному працівнику ордер на житло. У подальшому новий власник приватизував квартиру площею понад 60 квадратних метрів.

Таким чином, через дії посадовця з державної власності було незаконно відчужене майно на користь особи, а завдані збитки на суму понад 600 тисяч гривень.

Директору держпідприємства інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує позбавлення волі терміном до шести років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17 000 грн) та без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Нагадаємо, Від початку повномасштабної війни майже 600 церков перейшли до ПЦУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа "Укртелефільму": повідомлено про підозру ще чотирьом особам Справа "Укртелефільму": повідомлено про підозру ще чотирьом особам
Колишні службовці держпідприємства підозрюються у завданні збитків.
Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео) Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео)
Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.
У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку
23-річний громадянин України намагався вилетіти з Польщі, однак здійснити свій план йому не вдалось. Чоловіка затримала поліція, адже він декілька місяці в цій країні перебував у розшуку.
Loading...
Load next