Тарнавський окреслив нестачу на Таврійському напрямку

Тарнавський окреслив нестачу на Таврійському напрямку

На Таврійському напрямку Силам оборони України найбільше бракує боєприпасів та засобів радіоелектронної боротьби.

Про це сказав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв’ю ВВС Україна.

Сьогодні велика проблема – це боєприпаси різних видів і майже всіх номенклатур. Гостро дуже стоїть питання щодо боєприпасів для артилерійських систем 122 і 152 міліметрів, - сказав Тарнавський.

Він зауважив, що противник, знаючи можливості українських захисників щодо дальності ураження, розмістив свої артилерійські підрозділи на критичній відстані – там, де не можна впливати на його дії.

Дуже швидко він розвиває засоби радіоелектронної боротьби, що унеможливлює застосування нами високоточної зброї на великій дальності. Тобто ми сьогодні маємо проблеми у наведені далекобійних боєприпасів під час ведення контрбатарейної боротьби. Особливо хочу сказати, що для боротьби з повітряним противником актуальним питанням є постачання зенітних ракетних комплексів типу Stormer, Avenger, Stinger. Тобто якщо є навіть невелика перевага в повітрі – це вже перевага противника над наземним компонентом. А в умовах значного збільшення застосування противником безпілотних літальних апаратів – зокрема FPV-дронів - є необхідність у забезпеченні наших підрозділів засобами радіоелектронної боротьби, - зазначив командувач.

Тарнавський також наголосив, що для продовження наступальних штурмових дій хотілося б мати ті засоби, які дають можливості розміновувати ділянки місцевості.

Нагадаємо, Рф отримала близько $2,5 млрд африканським золотом від ПВК «Вагнер»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: обстановка на півдні країни (відео) Російсько-українська війна: обстановка на півдні країни (відео)
Загальні втрати ворога лише за ніч склали 22 рашисти і 3 одиниці техніки.
росія додала сили на сході та півдні України, — Міноборони США росія додала сили на сході та півдні України, — Міноборони США
Крім того, у Сполучених Штатах вірять, що Росія вчиться з їхніх невдач на півночі України.
Loading...
Load next