РФ проведе неформальне засідання Радбезу ООН, щоб озвучити "свіжі ідеї" щодо війни – ГУР

РФ проведе неформальне засідання Радбезу ООН, щоб озвучити "свіжі ідеї" щодо війни – ГУР

Росія планує провести неформальне засідання Ради безпеки ООН за так званою “формулою Аррія”. Оголошена назва заходу: “10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву”.

Про це повідомляє ГУР.

“Формула Аррія” ‒ це формат неформальних зустрічей на якому представники країн можуть провести відвертий обмін думками. На них не діють жорсткі процедурні правила і залучаються учасники, які не дотичні до дипломатичної роботи. Тобто люди, “яких корисно було б заслухати”.

Разом з тим, цей формат справді буває корисним, коли дипломати мають відверто обговорити неоднозначні питання поза офіційних процедур.

В межах засідання росіяни ще раз спробують “донести” до слухачів традиційні наративи про “неонацистську природу київського режиму та його збройних формувань”. Також серед озвучених тем: “історія нацизму в Україні та його сучасний стан”, “злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України”.

Документ представлений на адресу Генерального секретаря ООН також не містить “свіжих” ідей та повторює традиційні формулювання російської пропаганди.

Центральне повідомлення “презентації”: “інспірування Євромайдану з боку країн заходу та США”. Відповідно, розв’язана війна виправдовується планами “захистити мирне населення на сході та півдні України”, ‒ заявили у ГУР.

Втім, цього разу росіяни запропонували певне “ноу-хау”. На захід запрошено гостей “яких корисно було б заслухати”, а саме, це міністр внутрішніх справ часів Януковича – Віталій Захарченко, один з командирів “Беркуту” – Дмитро Сабіна, а також російські пропагандисти – Максим Григор’єв та Михайло Хазін. Вестиме засідання постійний представник РФ в ООН Василь Небензя.

Загалом, інтерес до анонсованого заходу з боку членів Ради безпеки ООН вкрай низький. Як зазначили у ГУР, "більшість з них буде представлено так званими “експертами”. Тобто, радниками чи другими секретарями. Вони не налаштовані “корисно слухати” Захарченка, натомість мають намір висловити позицію своїх держав щодо “реального стану справ”.

Схоже, що сам захід розрахований здебільшого на “внутрішню” російську авдиторію, оскільки інтерес з боку міжнародних медіа є практично на нульовому рівні. Трансляція планується хіба що на деяких web-сторінках та в соцмережах.

Відтак, російська дипломатія остаточно перетворюється на генератор божевільних ідей, які ніхто у світі не сприймає серйозно. Вочевидь, засідання є частиною програми “виборів Путіна”, які заплановані на березень 2024 року, – зазначили у ГУР.

А також додали, що на думку російських пропагандистів, електорату буде корисно знати, що тези щодо виправдання війни в Україні звучатимуть в стінах ООН. А “інтимний” неформальний статус дозволить позбутися в’їдливих коментарів міжнародних дипломатів щодо чергової нісенітниці про “бойових комарів” та “американські біолабораторії”.

Нагадаємо, Генпрокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу ворогом українських військовополонених під Запоріжжям

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next