Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для РФ — ГУР

Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для РФ — ГУР

Голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначив, що нині РФ витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити, водночас бореться з контролем якості, цим і пояснюється пошук Росією зброї в інших країнах.

Про це повідомив Кирило Буданов в інтерв’ю Financial Times.

Буданов констатував, що Північна Корея наразі є найбільшим постачальником зброї для Росії.

Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути. Без допомоги КНДР ситуація в РФ була б катастрофічною, — зауважив голова ГУР.

Однак, Росія воліла б не покладатися на зовнішню допомогу, оскільки це завжди приниження для росіян.

Ще один виклик, який постає перед Росією, — це особовий склад. За словами Буданова, Москва втрачає стільки чи навіть більше військ, ніж може набрати. Цього тижня заступник голови ГУР Вадим Скібіцький заявив, що близько 1000-1100 осіб щодня приєднуються до російської армії за мобілізацією чи добровільно.

Також Буданов наголосив, що ПВК “Вагнер”, тим самим спростувавши повідомлення про розформування угруповання найманців.

А якщо говорити про Пригожина, я б не поспішав із висновками, — заявив він, посилаючись на повідомлення про загибель глави “Вагнер” в авіакатастрофі минулого року — очевидне вбивство, яке, на думку Заходу, було замовлено Путіним. У Кремлі заперечували причетність і заявили, що ДНК підтвердила смерть Пригожина. Але його тіло ніколи не було показано публічно.

Я не кажу, що він не мертвий або що він мертвий, — пояснив Буданов. — Я кажу, що немає жодного доказу того, що він мертвий.

Нагадаємо, Науседа і Дуда обговорили Україну і розширення військової співпраці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next