Для виїзду українців з окупації через РФ та Білорусь можуть ввести екстрений проїзний Червоного Хреста

Для виїзду українців з окупації через РФ та Білорусь можуть ввести екстрений проїзний Червоного Хреста

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглянули використання міжнародного проїзного документа для виїзду українців з тимчасово окупованих територій через Росію та Білорусь.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Зазначається, що від правозахисних організацій надходять сигнали, що Росія відмовляє у перетині російсько-білоруського кордону громадянам за українськими паспортами, які бажають повернутися в Україну через гуманітарний коридор Мокрани (Білорусь) – Доманове (Україна).

Щоб допомогти в цій ситуації, правозахисники пропонують використовувати екстрений проїзний документ Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Очікується, що він має посприяти громадянам України повернутися на підконтрольну уряду територію.

Ми повинні зробити все, щоб у наших громадян було більше можливостей повернутися на Батьківщину. Використання екстреного проїзного документа МКЧХ стане додатковим інструментом для цього, - наголосила віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Учасники наради одностайно підтримали пропозицію, оскільки очікується, що застосування такого документа створить додаткові можливості для перетину українцями кордону Росії та Білорусі.

Нагадаємо, Міноборони виграло міжнародний арбітраж на понад мільярд гривень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста
Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.
Loading...
Load next