Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство білорусі

Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство білорусі

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, призупинив членство білоруського представництва.

Про це повідомила пресслужба міжнародного Червоного Хреста (МФТЧХіЧП).

Призупинення є результатом невиконання Білоруським Червоним Хрестом вимоги про звільнення пана Дмитра Шевцова з посади Генерального секретаря Національного Товариства. Це сталося після рішення Правління МФТЧХіЧП від 3 жовтня 2023 року щодо розслідування звинувачень проти Генерального секретаря Червоного Хреста Білорусі через його заяви, зокрема щодо ядерної зброї та переміщення дітей до Білорусі, а також через його візит до Луганська та Донецька, - заявили у відомстві.

У Червоному Хресті пояснили, що, "у зв'язку з призупиненням членства, ЧХ Білорусі втрачає свої права члена МФТЧХіЧП. Також буде припинене будь-яке його нове фінансування." Крім того, Білорусь не зможе брати участь у Генеральній асамблеї Червоного Хреста, а також голосувати чи бути обраним на будь-яких статутних зустрічах. 

Водночас членство білоруського Червоного Хреста можуть відновити, за умови виконання національним представництвом рішення та рекомендацій міжнародного товариства.  

Нагадаємо, Уряд та UNICEF продовжили програму підтримки українських родин

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста
Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Loading...
Load next