З держбюджету на сектор безпеки й оборони виділили 1,5 трлн грн

З держбюджету на сектор безпеки й оборони виділили 1,5 трлн грн

За 11 місяців видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони становили 1,5 трлн грн.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сайт публікує підсумки року від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

На початку 2023-го ми ставили перед собою чіткі цілі та визначали пріоритети в роботі. Сьогодні можемо зафіксувати результати, аби зрозуміти як ми заходимо у 2024 рік. Першочергове завдання для Уряду було, є і буде — забезпечення української армії. За 11 місяців видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони становили 1,5 трлн грн. Це 60% від усіх наших витрат. Кожну гривню податків громадян і бізнесу, яка надходила в бюджет, ми одразу направляли на оборону України, – зазначає Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголошує, що 426 млрд грн витратили на придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення та інше забезпечення нашого війська.

За останній рік ми суттєво наростили виробництво власної зброї, техніки, боєприпасів, безпілотників. Зараз на «оборонку» працює більше 500 виробництв, і це 300 тисяч працівників. Тільки з виробництва дронів у нас тепер є 200 компаній – і щомісяця з’являються нові. Робимо все: від FPV-дронів до розвідувальних. Морські дрони теж усі бачили в дії. Керченський міст та російський флот випробовують їх на собі. Мінометних снарядів виробили у 42 рази більше, ніж торік. Почали виробляти патрони для стрілецької зброї, снаряди різних калібрів, а також  заводські боєприпаси для БпЛА, – додає очільник уряду.

Він підкреслює, що в Україні продовжується розвиток ракетних програм та посилюється протиповітряна оборона.

Ми залучили в обороно-промисловий комплекс приватний бізнес. Це дає швидкість, інновації та ефективність. 4 з 5 компаній ОПК – це тепер недержавні підприємства. В Україну зайшов один із найбільших світових оборонних концернів – німецький Rheinmetall. Ми будуємо Альянс оборонних індустрій та нові партнерства з вільним світом. Бюджет закупівель озброєння українського виробництва цього року понад 35 млрд грн. Наступного року він буде втричі більшим, – обіцяє Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Підірвав гранату у під’їзді житлового будинку: на Київщині затримали підлітка

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська армія на Сумщині зупинила ворожу колону зі складу російської бригади Українська армія на Сумщині зупинила ворожу колону зі складу російської бригади
Механізовані підрозділи ЗСУ відбили автомобільний міст і закріпилися на лівому березі Дніпра.​
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
Loading...
Load next