Туреччина заявила, що не пропустить у Чорне море два британські протимінні кораблі для України

Туреччина заявила, що не пропустить у Чорне море два британські протимінні кораблі для України

Туреччина заявила, що не дозволить двом британським протимінним кораблям пройти транзитом через свої води в Чорне море для використання Україною, оскільки це порушить міжнародний пакт про проходження проток у воєнний час.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням управління комунікацій президента Туреччини, держава-член НАТО не дозволить суднам використовувати протоки Босфор і Дарданелли доти, доки триває війна в Україні.

Коли Росія розпочала вторгнення в Україну у 2022 році, Туреччина застосувала Конвенцію Монтре 1936 року, фактично заблокувавши прохід військових кораблів для обох сторін. Пакт звільняє від неї кораблі, що повертаються на рідні бази.

За словами президента, Туреччина неупереджено і ретельно виконує Конвенцію Монтре, щоб запобігти ескалації в Чорному морі.

Нагадаємо, На Херсонщині сапери обстежили ще майже пʼять тисяч гектарів полів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів
Російські окупанти викрали українські кораблі, які перебували в порту Бердянська.
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
Loading...
Load next