В Україні з 29 грудня від атак рф загинули 90 цивільних - ООН

В Україні з 29 грудня від атак рф загинули 90 цивільних - ООН

Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні від початку хвилі атак Росії, що почалася 29 грудня, зафіксувала 90 випадків загибелі цивільних людей в Україні, зокрема двох дітей, і 421 випадок поранення цивільних у 12 областях.

Про це йдеться у повідомленні Місії ООН.

Це включає обстріли і ракетні атаки, які, за повідомленнями, вбили 8 цивільних осіб, і спричинили поранення 29 в районах Донецької області, окупованих Російською Федерацією. Кожен випадок загибелі цивільних осіб буде незалежно верифікуватися ММПЛУ, - зазначили у Місії.

У Моніторинговій місії ООН повідомили, що її співробітники відвідали Солом'янський район Києва та сусіднє місто Вишневе, де поспілкувалася з мешканцями, чиї будинки були зруйновані або серйозно пошкоджені під час ракетного обстрілу РФ 2 січня.

Багато з них наразі знайшли прихисток у сусідній школі, яка також була пошкоджена під час обстрілу. Окрім загибелі людей та поранень, що змінили життя, мешканці описували біль від втрати своїх домівок та всього особистого майна, - заявили в ООН.

Нагадаємо, З України за 11 місяців виїхало на 142 000 людей більше, ніж повернулося – Опендатабот

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник
Внаслідок одного з обстрілів російських найманців, на Донбасі був поранений один український військовослужбовець.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Loading...
Load next