В "Укренерго" повідомили, чи можливий колапс в енергосистемі

В "Укренерго" повідомили, чи можливий колапс в енергосистемі

Колапсу в енергосистемі не буде, навіть якщо росія скористається періодом похолодання для здійснення нових масованих атак на енергооб’єкти.

Про це повідомив голова правління компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Це вже буде не вперше. Саме такі періоди росіяни вибирали перед своїми масованими атаками. Ми це вже проходили близько 20 разів. Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об’єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне, – заявив він.

За його словами, низькі температури є випробуванням для будь-якої енергосистеми, для того, щоб пройти цей складний період без відключень, потрібно виконати дві умови: залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в ремонтах та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту.

Голова правління компанії «Укренерго» також додав, що українці можуть допомогти енергосистемі в цей складний період, якщо будуть ощадливо споживати електроенергію в ранкові та вечірні години, коли споживання є найбільшим.

Нагадаємо, На Сумщині посилюють роботу з будівництва фортифікаційних споруд

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next