У Греції створять відомство для захисту від кібератак

У Греції створять відомство для захисту від кібератак

Міністерство цифрового управління Греції винесло на громадське обговорення проєкт закону про створення Національного управління з питань кібербезпеки, яке займатиметься управлінням та запобіганням кібератакам.

Про це повідомляє BIRN.

Новий орган покликаний розширити функції генерального директорату з питань кібербезпеки Міністерства цифрового управління Греції. Він складатиметься з двох генеральних директоратів, один із яких відповідатиме за кадрове планування, а інший – за оперативну діяльність.

Керівником органу пропонують призначати людину "з високим науковим рівнем та професійним досвідом у сфері кібербезпеки" за поданням профільного міністерства рішенням уряду. Термін повноважень керівника становитиме п'ять років і може бути продовжений лише один раз.

Національне управління кібербезпеки Греції зможе накладати штрафи в розмірі 15 тисяч євро на провайдерів цифрових послуг, які не повідомлять або повідомлять із запізненням про інцидент кібератаки. У разі повторного порушення сума штрафу зросте до 200 тисяч євро.

Також операторів зв’язку чекають штрафи у 50 тисяч євро в разі відсутності заходів для протидії кібератакам чи відмови співпрацювати з кіберслідством. У разі повторного порушення штраф зросте до 200 тисяч євро.

Нагадаємо, Здавав росіянам позиції ППО: черкащанина засудили до 9 років за ґратами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next