Міноборони Греції оприлюднило план реформування армії до 2030 року

Міноборони Греції оприлюднило план реформування армії до 2030 року

Міністерство оборони Греції оприлюднило план реформування збройних сил країни на наступні 6 років, який включає придбання винищувачів, посилення флоту та оборонної промисловості.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Наша програма спрямована на те, щоб до 2030 року ВПС Греції мали 200 сучасних літаків 4,5 і 5-го поколінь, поступово виводячи з експлуатації літаки 3-го і 4-го поколінь, - заявив міністр оборони Греції Нікос Дендіас.

Він розповів про плани придбати дві або більше повних ескадрилій до кінця десятиліття, які складатимуться з літаків F-16 Viper, Rafale і F-35. Вітчизняну оборонну промисловість збираються посилити у випуску автономних систем і засобів протиракетної оборони.

Наша мета — зміцнити власну оборонну промисловість і просунутися у виробництві передових технологій, що посилюють потужності. Ми прагнемо створити нову реальність для збройних сил Греції, – сказав міністр.

Нагадаємо, У Німеччині заявляють про сплеск дезінформаційних кампаній рф в Європі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next