Аналітики ISW пояснили, чому рф купляє балістичні ракети за кордоном

Аналітики ISW пояснили, чому рф купляє балістичні ракети за кордоном

Росія, ймовірно, посилює зусилля отримати балістичні ракети з-за кордону, оскільки за певних обставин вони є більш ефективними для ураження цілей в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За оцінкою аналітиків, Російські війська для ударів по українських містах ближче до лінії фронту регулярно використовують балістичні ракети малої дальності, які, здається, є більш ефективними для подолання або обходу української ППО.

Водночас українська ППО перехопила 149 із заявлених 166 російських крилатих ракет під час інтенсивних атак з 29 грудня 2023 року, проте, до прикладу, перехопила лише кілька балістичних ракет, які РФ запустила по Україні за той самий період.

У звіті йдеться, що Росія перепрофілювала ракети ППО С-300 та С-400 для завдання ударів по сухопутним цілям в Україні, і що українські чиновники визнали, що українській ППО важко перехопити ці нестандартні ракетні атаки за допомогою власних систем С-300 і С-400. Окрім того, за даними військових аналітиків, українська армія мала менший успіх в перехопленні балістичних ракет «Іскандер» під час останніх ударів, хоча перехопила ракету «Іскандер-М» під час атаки 30 грудня. Також українським військовим вдалося перехопити усі ракети «Іскандер-М» або С-300/С-400, які Росія запустила по Києву 12 грудня, а 2 січня українська армія перехопила усі десять ракет «Кинджал» за допомогою систем Patriot.

В ISW вважають, що ефективність російських балістичних ракет частково залежить від конфігурації «парасольки» ППО України в районі цілі. Там додали, що відносна успішність ударів балістичними ракетами може спонукати РФ активніше шукати їх за кордоном.

Російська оборонно-промислова база, ймовірно, не може виробляти балістичні ракети у масштабах, необхідних для постійної ударної кампанії в Україні, яка базується на регулярному витрачанні великої кількості балістичних ракет. Росії, ймовірно, доведеться постачати балістичні ракети з-за кордону, якщо вона хоче підтримувати масштабні ракетні удари по Україні, – заявили експерти.

Нагадаємо, За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next