У Чернівцях помер 45-річний пацієнт з діагностованим правцем

У Чернівцях помер 45-річний пацієнт з діагностованим правцем

В одній із обласних лікарень Чернівців помер 45-річний пацієнт, у якого виявили правець.

Про це повідомила генеральна директорка ДУ «Чернівецький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Гопко.

На жаль, пацієнт помер. У нього була важка форма цієї хвороби. Його госпіталізували до лікарні трохи більше тижня тому. Але він страждав від правця ще довше. Адже до медиків чоловік звернувся уже із гангреною та обмороженою кінцівкою. Фактично, це була причина госпіталізації, - розповіла Гопко.

Вже у лікарні у пацієнта за клінічними показниками діагностували правець і лікували від цієї недуги. Хворому надавали усю необхідну медичну допомогу, але врятувати його не вдалося.

Гопко нагадала, що правець - це одна із вакцинкерованих хвороб, яку можна профілактувати щепленням. У дорослому віці потрібно вакцинуватися від правця кожні 10 років. А померлий пацієнт не робив цього щеплення протягом останніх десяти років.

Остаточну причину смерті чоловіка встановлять за результатами патологоанатомічного розтину.

Нагадаємо, На Одещині впав вітрогенератор

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Буковині під час служби застрелився 24-річний прикордонник На Буковині під час служби застрелився 24-річний прикордонник
На Буковині під час несення служби застрелився 24-річний прикордонник.
На Буковині водій перекинувся на тракторі, внаслідок чого загинула 6-річна дитина На Буковині водій перекинувся на тракторі, внаслідок чого загинула 6-річна дитина
Учора ввечері, 12 травня в селі Байраки Чернівецької області водій трактора не впорався з керуванням та допустив його перекидання. Внаслідок аварії загинула 6-річна дитина, яка знаходилась в кабіні транспорту.
Loading...
Load next