Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції (ВІДЕО)

Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції (ВІДЕО)

Сили оборони України підвищують кількість й ефективність мобільних вогневих груп протиповітряної оборони та працюють над створенням потужної системи інженерних загороджень.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Сидіти склавши руки часу немає. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне – розбудовуються оборонні рубежі та створюються потужна система інженерних загороджень, – зазначив командувач.

Наєв додав, що усе це робиться для того, щоб українці почувалися в безпеці, адже в разі зростання загрози на побудовані об’єкти прибудуть додаткові бойові бригади, які займуть уже підготовані позиції.

Облаштування таких позицій, за словами командувача, відбувається за типовою схемою. Коригування вносять лише особливості місцевості. Зокрема, передбачене зміцнення геотекстилем безпосередньо кожної траншеї, обладнання бетонних захисних споруд, бліндажів і вогневих позицій.

Перед опорним пунктом передбачене утворення системи інженерних загороджень, як невибухових, так і вибухових.

Нагадаємо, Німеччина проситиме партнерів в ЄС збільшити військову допомогу Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next