Латвія надасть Україні новий пакет допомоги

Латвія надасть Україні новий пакет допомоги

Латвія оголосила про надання нового пакета військової допомоги Україні, а також узяла зобов'язання вести коаліцію дронів у межах Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". 

Про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Крім дронів і боєприпасів калібру 775 мм, Латвія передасть гаубиці, протитанкову зброю, ракети, гранати й гелікоптери. До пакета також увійшли пристрої зв'язку, генератори й екіпірування.

Також Латвія й Україна підпишуть меморандуми про співпрацю у військові сфері, зокрема щодо виготовлення дронів. Крім того, латвійський президент анонсував міжурядову угоду щодо допомоги України й нагадав про більш ніж 500 мільйонів євро від Латвії на трирічну програму реконструкції Чернігівської області.

Нагадаємо, Пентагон вважає, що військова допомога США для України погано відстежується

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Loading...
Load next