2024 стане спекотнішим за рекордний попередній рік - ООН

2024 стане спекотнішим за рекордний попередній рік - ООН

Глава Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) при ООН Селесте Сауло не виключає, що 2024-й рік може побити температурний рекорд минулого року.

Про це йдеться у пресрелізі ВМО.

Перехід від охолодження «Ла-Нінья» до потепління «Ель-Ніньйо» до середини 2023 року чітко відображається на підвищенні температури в порівнянні з минулим роком. Враховуючи, що «Ель-Ніньйо» зазвичай найбільше впливає на глобальну температуру після свого піку, 2024 рік може бути ще спекотнішим, - сказала Сауло.

Вона додала, що зміна клімату є найбільшим викликом, з яким стикається людство.

Це стосується всіх нас, особливо найуразливіших. Ми не можемо дозволити собі більше чекати. Ми вже вживаємо заходів, але нам потрібно зробити більше, і ми повинні зробити це швидко. Ми маємо суттєво скоротити викиди парникових газів і прискорити перехід до відновлюваних джерел енергії, - заявила глава ВМО.

Зазначається, що з 1980-х років кожне десятиліття було теплішим за попереднє. Останні дев'ять років були найтеплішими за всю історію спостережень.

Крім цього, 2016 і 2020 роки раніше вважалися найтеплішими за всю історію спостережень, на 1,29°C і на 1,27 °C вище, ніж у доіндустріальну еру.

Середнє десятирічне значення за 2014-2023 роки було на 1,20 °C вище середнього показника за 1850-1900 роки.

Нагадаємо, Фінляндія готова вжити додаткові заходи після закриття кордону з РФ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео) Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео)
Вже кілька днів триває екстремальна спека в Києві. Температура повітря сягає понад +30°С.
Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.
Loading...
Load next