Оборонні заводи в Польщі нарощують виробництво – Rzeczpospolitа

Оборонні заводи в Польщі нарощують виробництво  – Rzeczpospolitа

Оборонні заводи в Польщі працюють у три зміни, тобто фактично цілодобово. Інвестиційний бум в ОПК спричинений повномасштабною агресією РФ проти України.

Про це пише Rzeczpospolitа.

Завод Łucznik у Радомі планує за рік виготовити 100 тис. рушниць і готується до будівництва нових цехів.

До війни в Україні таке оголошення звучало б як фантастика. Сьогодні воно викликає довіру завдяки інвестиціям і технологічній модернізації, які видно неозброєним оком, – зазначає видання.

Збройовий гігант Huta Stalowa Wola, який випускає гаубиці Krab та міномети Rak, перед повномасштабним російським вторгненням в Україну завершив план із модернізації вартістю десятки мільйонів злотих, але, як виявилося, їх було недостатньо.

Huta дали два роки, щоби подвоїти виробництво. Для цього ми викупили у китайського інвестора величезний цех, який колись належав Huta, і найняли персонал. Також підготовлено нову територію, а інвестиції оцінюються у сотні мільйонів злотих, – сказав керівник підприємства Ян Шведо.

Польський автобусний завод Autosan почав виробляти бронемашини Waran 4x4.

Найбільший у Європі виробник тротилу компанія Nitro-Chem з Бидгоща теж збільшує виробництво.

Сьогодні ми виробляємо тротил у три зміни, 24 години на добу, – сказав керівник підприємства Домінік Савицький.

Нагадаємо, Підтримка українців: ООН закликає донорів надати цьогоріч $4,2 мільярда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео) Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео)
Внаслідок обстрілу був поранений керівник відомства Олександр Дунець. Йому вже зробили операцію - стан здоров'я чоловіка задовільний та він вже на робочому місці.
Loading...
Load next