Німеччина підготувала сценарій на випадок програшу України у війні - Bild

Німеччина підготувала сценарій на випадок програшу України у війні - Bild

Німецька армія розробила навчальний сценарій війни на випадок програшу України. Ескалація між НАТО і Росією нібито може відбутися вже в лютому

Про це повідомляє видання Bild з посиланням на таємний документ міністерства оборони ФРН.

Ескалація між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому. Це навчальний сценарій, який описує крок за кроком, місяць за місяцем, як діятиме Путін і як НАТО захищатиметься. За сценарієм бундесверу, ескалація почнеться всього за кілька тижнів. Невдовзі розпочнуться бойові дії, десятки тисяч німецьких солдатів будуть задіяні, - пише Bild.

За сценарієм, який оприлюднила газета, Росія запускає нову хвилю мобілізації та призиває в армію в лютому ще 200 тис. осіб. Навесні Кремль розгортає великий наступ в Україні й до червня 2024 року здобуває перемогу над ЗСУ.

Далі, згідно з документом, почнуться міжетнічні зіткнення в країнах Балтії, Росія на своїй території та у Білорусі у вересні розгортає великі військові навчання "Захід-2024".

У жовтні, за сценарієм, РФ перекидає війська й ракети до Калінінграда, щоб завдати удару по Сувальському коридору.

У грудні, пише газета, відразу після виборів у США, там розпочинається прикордонний конфлікт і заворушення. Російська Федерація намагається скористатися можливим паралічем політичної системи США. У січні 2025 року Польща і країни Балтії скликають засідання Ради НАТО й оголошують про загрозу з РФ, яка в березні перекидає додаткові війська у Білорусь і до кордонів країн Балтії.

Далі за документом, у травні 2025 року НАТО ухвалює рішення про "заходи надійного стримування", щоб запобігти нападу Росії на Сувальський коридор.

У "день Х" командувач НАТО віддає наказ про перекидання 300 тис. військових, включаючи 30 тис. німців, на східний фланг.

Bild підкреслює, що цей сценарій є легендою навчань НАТО в Балтії у 2024 році. У Бундесвері заявили, що "розгляд різних сценаріїв, навіть украй малоймовірних, є частиною повсякденних військових справ".

Нагадаємо, ЗСУ знищили керовану ракету Х-59 над Дніпром

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next