У Франції партію Ле Пен підозрюють у корупційних зв’язках з Росією: справа в суді

У Франції партію Ле Пен підозрюють у корупційних зв’язках з Росією: справа в суді

Французька Радикальна ліва партія подала позов до суду проти партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, звинувачуючи її у корупції та поширенні пропаганди РФ.

Згідно з заявою партії, яка подала позов, з 2014 року, коли “Національний фронт” отримав кредит від структури, близької до Путіна, “Національне об’єднання”та її керівництво були корумповані та підтримували поширення російської пропаганди, повідомляє DW.

Позивачі посилаються на журналістські розслідування, зокрема на матеріали The Washington Post, які вказують на намагання Кремля зменшити підтримку України в Франції. Розслідування стверджує, що партія Ле Пен відіграє ключову роль у просуванні російських наративів у французькому інформаційному просторі.

Крім того, в позові вказано на російський кредит, який “Національне об’єднання” отримало від “Першого чесько-російського банку” у 2014 році. За даними газети Le Parisien, партія розпочала платити за цей кредит лише у квітні 2022 року.

Доповідь слідчої комісії парламенту Франції в червні 2023 року також наголосила, що “Національне об’єднання” стало “трансмісійним ременем” РФ та повторює російські наративи. У позові стверджується, що стратегія зближення з Росією “прискорилася та закріпилася” після приходу Марін Ле Пен на посаду голови партії.

Нагадаємо, За 2023 рік окупанти вивезли з окупованих територій близько 5 млн тонн українського зерна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next