Україна отримає від Франції ще 40 ракет великої дальності Scalp і сотні бомб

Україна отримає від Франції ще 40 ракет великої дальності Scalp і сотні бомб

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про плани поставити в Україну нову партію крилатих ракет великої дальності SCALP.

Про це він заявив на пресконференції, інформує «Reuters».

Зокрема, Еммануель Макрон заявив, що він поїде в Україну у лютому, щоб завершити двосторонню угоду про гарантії безпеки, згідно з якою Париж постачатиме більш досконалу зброю, включаючи крилаті ракети великої дальності. 

Президент Франції заявив, що близько 40 ракет великої дальності SCALP і кілька сотень бомб будуть доставлені найближчими тижнями. 

Ми збираємося доставити набагато більше обладнання та допомогти Україні тим, що їй потрібно для захисту свого неба, – зазначив Макрон.  

Франція вже поставила близько 50 ракет SCALP, дальність яких становить близько 250 км, що втричі перевищує існуючі ракетні потужності України. 

Макрон додав, що найближчими тижнями європейці посилять підтримку України, щоб вона могла продовжувати захищатися від росії, тому що Москві не можна дозволити перемогти Україну, інакше безпека Європи опиниться під загрозою.

Нагадаємо, Польща оновила правила призову на випадок мобілізації або війни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео) Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео)
Літак української авіакомпанії МАУ не зміг здійснити посадку у аеропорту Тель-Авіва імені Бен Гуріона, внаслідок обстрілу зі сторони Сектора Гази.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next