На Дніпропетровщині БЕБ повідомило про підозру ексдепутатам в ухиленні від сплати 61 млн грн податків

На Дніпропетровщині БЕБ повідомило про підозру ексдепутатам в ухиленні від сплати 61 млн грн податків

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру бенефіціарним власникам сільськогосподарських товариств в умисному ухиленні від сплати податків у розмірі понад 61 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що агрокомпанії двох братів протягом 2017-2021 років вносили неправдиві відомості до податкової звітності, - заявили у відомості.

Крім того, підконтрольні підприємства системно сплачували дивіденди на адресу засновника підприємства-нерезидента. Таким чином вони неправомірно використовували пільги Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Це призвело до несплати до держбюджету понад 61 млн грн податків.

Водночас Офіс генпрокурора повідомляє, що підозрювані - з Дніпропетровщини. Це колишній депутат Дніпропетровської обласної ради та його рідний брат. Їхні імена не вказані. Зазначається, що вони є бенефіціарними власниками ряду сільськогосподарських підприємств.

З 2017 до 2021 роки вони неправомірно застосували ставку у розмірі 5% замість 15% при сплаті дивідендів на адресу іноземної компанії, яка їм фактично і належала, - йдеться в повідомленні.

До державного бюджету не надійшло 61,4 млн грн податків.

Нагадаємо, У Міноборони очікують на нові зразки озброєння від "артилерійської коаліції"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next