У США прогнозують новий контрнаступ України на Мелітополь не раніше ніж за два роки ‒ CNN

У США прогнозують новий контрнаступ України на Мелітополь не раніше ніж за два роки ‒ CNN

У військових колах США вважають, що новий великий контрнаступ України на півдні швидше за все відбудеться не раніше, ніж за два роки.

Про це повідомляє CNN.

Ще одна спроба великого контрнаступу з боку України з метою розбити російські сили в південному окупованому місті Мелітополь, швидше за все, відбудеться щонайменше через два роки, сказав американський військовий посадовець, який перебуває в Європі.

Водночас американські та європейські офіційні особи очікують, що ні Україна, ні Росія отримають значні перемоги на полі бою в 2024 році.

Обидві сторони занадто виснажені з точки зору військ і техніки, щоб побачити значні зрушення у 2024 році, ‒ сказав американський посадовець.

Українці обговорювали 2025 рік як "більш реальний варіант з точки зору того, що вони можуть створити для початку нового наступу", додав військовий посадовець.

Очікується, що Україна проведе цей рік, працюючи над зміцненням своєї оборонно-промислової бази і відновленням своїх збройних сил в очікуванні ще більших бойових дій у 2025 році, сказав американський посадовець – стратегія, на якій, ймовірно, зосередиться і Росія.

Ось чому подальша підтримка Заходу є такою важливою, оскільки саме наступного року буде зроблено все, що вирішить, як розвиватимуться події у 2025 році і, можливо, далі, – заявив він.

Нагадаємо, США планують передати якнайбільше допомоги Україні до січня 2025 року - CNN

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next