Близько 50 держав засудили лицемірство Росії, яка скликала Радбез ООН щодо постачання зброї Україні - Кислиця

Близько 50 держав засудили лицемірство Росії, яка скликала Радбез ООН щодо постачання зброї Україні - Кислиця

Близько 50 членів ООН виступили із заявою, в якій вказали на лицемірство Росії, яка скликала чергове засідання Радбезу для критики законних поставок зброї для ЗСУ.

Про це повідомив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час виступу в ООН.

Він уточнив, що в України є право на самооборону, що передбачено в статті 51 Статуту ООН.

Ми підкреслили лицемірство РФ після чергового безпекового засідання ООН, на якому вона розкритикувала місцеві поставки озброєнь в Україну, що здійснюються на підтримку невід'ємного права України на самооборону, як це передбачено статтею 51 Статуту ООН, — зазначив Кислиця.

Він також пояснив, що подібні дії Росії вкотре показують, що країна-агресор намагається відвернути увагу від розв’язаної нею війни в Україні. У той час як Україна намагається захистити своє цивільне населення, РФ вбиває український народ зброєю, закупленою в інших держав, продовжив дипломат.

Кислиця також додав, що автори спільної заяви засуджують військову підтримку Росії, зокрема з боку Ірану, Білорусі та КНДР, і закликають «усі держави не надавати зброю і військову техніку, зокрема ракети і безпілотники або іншу підтримку».

Ми повинні забезпечити відповідальність за серйозні злочини за міжнародним правом, скоєні на території України, а також забезпечити правосуддя для всіх жертв і запобігти майбутнім злочинам, — підсумував постпред.

Нагадаємо, Цьогоріч Бельгія планує надати Україні понад €600 мільйонів військової допомоги - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next