Понад 95% українських військовополонених зазнали тортур в Росії - місія ООН

Понад 95% українських військовополонених зазнали тортур в Росії - місія ООН

Більше 95% українських військовополонених зазнали тортур в Російській Федерації, і це є воєнним злочином.

Про це в інтерв’ю для програми «Nieuwsuur» нідерландського телеканалу NOS повідомила керівниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Вони зазнають тортур під час першого допиту. Їх б’ють металевими палицями та палками, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар’єри, відвідуючи полонених від імені ООН. Тортури є широкопоширеними та структурними. 95% українських військовополонених зазнали тортур, і це є воєнним злочином, - сказала вона.

Белл додала, що інформацію щодо українських військовополонених, коли вони не мають до них доступу, збирають під час розмов після їхнього повернення на Батьківщину. Ставлення до російських військовополонених в Україні відрізняється від того, з чим стикаються українські військовополонені у Росії.

Українська влада надає нам безобмежений доступ до таборів та тимчасових в’язниць із військовополоненими. Хоча з початку вторгнення були деякі проблеми, проте за останні 1,5 року ми спостерігали умови утримання, які відповідають гуманітарному праву війни, - сказала Белл.

Нагадаємо, Посадовцям Полтавської міськради оголосили підозру в розтраті на закупівлі дронів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next