Українцям офіційно дозволили брати тварин в укриття

Українцям офіційно дозволили брати тварин в укриття

Громадянам України офіційно дозволили перебувати в укриттях під час повітряної тривоги з домашніми тваринами. Відповідні зміни ухвалило Міністерство внутрішніх справ України, які почали діяти з 25 січня.

Очільник МВС Ігор Клименко наказав внести зміни до "Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту".

Там вказується, що особи, які прибувають до укриттів з домашніми тваринами, мають розміщуватися в окремих приміщеннях або відокремлених місцях. Крім того, власники домашніх тварин повинні забезпечувати:

  • постійний нагляд за тваринами;
  • необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною;
  • безпеку супроводжуваної домашньої тварини;
  • дотримання вимог санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил.

Наголошується, що домашні тварини, які "можуть становити небезпеку для життя чи здоровʼя людей", повинні бути на повідцях, а собаки, які внесені до переліку небезпечних порід собак, — у намордниках.

На відповідне рішення відреагували у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України. Заступник очільника відомства Тимур Ткаченко зазначив, що це чудова новина, "адже значна кількість українців мають домашніх улюбленців, яких раніше доводилось залишати вдома".

Нагадаємо, Євросоюз та Литва виділили €15,5 мільйона на шкільні бомбосховища в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Шар сягає 15-ти сантиметрів: на Одещині тисячі мертвих креветок викинуло на берег (фото) Шар сягає 15-ти сантиметрів: на Одещині тисячі мертвих креветок викинуло на берег (фото)
На берег Хаджибейського лиману, що під Одесою, викинуло тисячі мертвих креветок. Шар мертвих ракоподібних у деяких місцях досягає 15 сантиметрів.
На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото) На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото)
Спершу повідомлялось, що 8 мільйонів бджіл загинули внаслідок нестачі кисню і відсіків для провітрювання у вантажівці, однак вже на наступний день бджоли почали проявляти активність та оживати.
Під Києвом бійцівська собака напала на 7-річного хлопчика (фото) Під Києвом бійцівська собака напала на 7-річного хлопчика (фото)
У неділю, 18 квітня, під Києвом у Броварах близько 12 год на території спортивного майданчика, що біля буд.№10 на бульв. Незалежності, американський стаффордширський тер’єр напав на семирічного хлопчика.
Loading...
Load next