Україна і США посилять контроль за оборонною допомогою

Україна і США посилять контроль за оборонною допомогою

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем у Києві. 

Під час зустрічі головна інспекція Міноборони України та Офіс генерального інспектора Міноборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно посилення співпраці у сфері контролю за використанням безпекової допомоги. Про це повідомляє Міноборони України.

Під час зустрічі Умєров поінформував американську сторону про інституційні трансформації, що тривають в міністерстві. Зокрема щодо запровадження дієвої системи нагляду, менеджменту ризиків, відповідності, запобіганню корупції у сфері закупівель, а також щодо запровадження інструментів демократичного контролю у сфері оборони.

До кінця квітня ми матимемо стовідсоткову впевненість, що усі наглядові механізми будуть впроваджені, та система працюватиме, – зазначив очільник Міноборони.

Умєров також наголосив, що посилення контролю і прозорості у використанні безпекової допомоги, яка надається Україні партнерами, є одним з пріоритетів у роботі відомства.

Під час зустрічі головна інспекція Міністерства оборони України та Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Мета документа - посилення співпраці у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги.

Серед іншого меморандум передбачає: обмін актуальною інформацією для виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству або корупції, що впливає або стосується безпекової допомоги, яку США надають Україні; проведення спільних заходів з виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству та корупції; створення механізму взаємної передачі запитів, що стосуються розслідувань і заходів у межах повноважень та юрисдикції сторін; проведення періодичних зустрічей для визначення пріоритетних напрямків співробітництва для досягнення спільних цілей.

З українського боку Меморандум підписав головний інспектор Міноборони України адмірал Ігор Воронченко, з американського – генеральний інспектор Міноборони США Роберт Сторч.

Нагадаємо, Росія стоїть за сплеском глушіння GPS у Європі - естонський генерал

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next