Турецькі компанії зможуть долучитися до відновлення української інфраструктури

Турецькі компанії зможуть долучитися до відновлення української інфраструктури

Турецькі будівельні компанії зможуть брати участь у відновленні української інфраструктури, пошкодженої внаслідок повномасштабного вторгнення Росії

Відповідну угоду 31 січня підписали міністр торгівлі Туреччини Омер Болат, міністр транспорту Абдулкадір Уралоглу та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає Reuters.

Агентство зазначає, що міністри обговорили роль, яку Туреччина зіграє у відбудові України. Вказується, що дві країни використовуватимуть цільову групу, яка була сформована відповідно до меморандуму про взаєморозуміння щодо відновлення України від 2022 року, для визначення проєктів в Україні та оцінки умов фінансування.

Це забезпечить важливу правову базу для зусиль у відбудові України. Ми також готові співпрацювати з третіми країнами, - сказав Омер Болат на церемонії підписання документа.

Своєю чергою Олександр Кубраков зазначив, що основними сферами, які потребують реконструкції, є житлово-комунальний і транспортний сектори, зокрема дороги, мости та залізниця, а також інфраструктура водного транспорту України.

Для нашої країни надзвичайно важливо залучити іноземні інвестиції в інфраструктуру, - сказав він.

Нагадаємо, Україна торік спожила 19,8 мільярда кубометрів газу - Галущенко

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів "МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів
Українська авіакомпанія МАУ, яка повинна була летіти до Стамбулу, "забула" 50 своїх пасажирів в аеропорту у Борисполі.
Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині
Внаслідок ДТП на заході Туреччини, загинуло двоє молодих українських туристів, ще двоє їхніх супутників були госпіталізовані до лікарні з численними травмами.
Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+) Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+)
Декілька українок влаштували чергову оголену фотосесію, однак цього разу вже у Туреччині. Дівчата відверто позували на яхті без одягу, після чого їх помітили із сусіднього катера та зателефонували у поліцію.
Loading...
Load next