Естонія дозволила росії відкрити лише одну дільницю на президенських виборах

Естонія дозволила росії відкрити лише одну дільницю на президенських виборах

В Естонії дозволили Росії відкрити лише одну виборчу дільницю для голосування на виборах президента, які відбудуться 17 березня 2024 року, - у посольстві РФ у Таллінні.

Про це МЗС Естонії повідомило у відповіді на запит Postimees.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що вибори у РФ не є демократичними, а лише "ритуалом самоствердження авторитарної влади".

Російські вибори не є ні чесними, ні вільними. Естонія рішуче засуджує намір Росії провести вибори на тимчасово окупованих територіях України. Це грубе порушення міжнародного права. Естонія направила Росії відповідну ноту, а Європейський Союз дав зрозуміти це. Ми постійно привертаємо до цього увагу міжнародної спільноти, - заявили у МЗС.

У попередні роки в Естонії на виборах президента РФ працювало дев'ять дільничних виборчих комісій. Цього року буде лише одна – у посольстві РФ у Таллінні.

У МЗС додали: Важливо зазначити, що дозвіл своїм громадянам проводити вибори на території посольства є частиною Віденської конвенції, і країна перебування не має права забороняти це.

Дипломатичні представництва РФ у Нарві та Тарту було закрито навесні 2022 року. У середині січня офіційний представниця МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що відомство продовжує вести переговори про відкриття виборчих дільниць за кордоном.

Нагадаємо, Швейцарія долучилася до 12 пакету санкцій ЄС проти Росії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next