СБУ оголосила підозри п’ятьом учасникам схеми кума Медведчука

СБУ оголосила підозри п’ятьом учасникам схеми кума Медведчука

Служба безпеки спільно з БЕБ викрили п’ятьох учасників масштабної схеми незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. За наявними даними, до організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

Про це йдеться у повідомленні Управління СБУ в Закарпатській області.

В СБУ зазначили, що депутат облради є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, у зв’язку з чим протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ. Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ «переписав» НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві.

В СБУ нагадали, що правоохоронці викрили схему у жовтні минулого року. Тоді, під час обшуків на підпільному НПЗ, було виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн.

У ході слідства встановлено, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж палива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу в м. Мукачево. До організації оборудки залучив чотирьох працівників підприємства.

Учасники злочинної групи, в якій були чітко розподілені ролі, закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків. Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

У межах кримінального провадження, правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства та чотирьом його спільникам за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з детективами територіального підрозділу БЕБ та Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 52 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті
Правоохоронці затримали трьох чоловіків, яких підозрюють в розклеюванні листівок із погрозами українцям угорського походження у місті Берегове на Закарпатті.
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
В "ОПЗЖ" переконані, що СБУ проводить обшуки в партійному офісі і у тещі Медведчука (фото) В "ОПЗЖ" переконані, що СБУ проводить обшуки в партійному офісі і у тещі Медведчука (фото)
Прокурори та правоохоронці СБУ проводять нові обшуки у скандального проросійського депутата, якого підозрюють у держзраді - Віктора Медведчука. Цього разу наглянули навіть до тещі кума Путіна.
Loading...
Load next