Литва планує закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Литва планує закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Комісія національної безпеки Литви запропонувала закрити ще два пункти пропуску на білоруському кордоні і вжити заходів для скорочення поїздок між двома країнами.

Про це повідомляє LRT.

Пропозиція комісії – урядового органу, до складу якого входять прем'єр-міністр, кілька членів кабінету міністрів, представники канцелярії президента і спецслужб – стосується прикордонних пунктів пропуску в Лаворішкесі і Райгардасі.

Комісія також пропонує поступово зменшити кількість дозволів, що видаються приватним перевізникам, на пасажирське автобусне сполучення між Литвою і Білоруссю.

Ще одна пропозиція – обмежити посадку і висадку пасажирів на залізничному прикордонному пункті пропуску "Кена", а також припинити перетин білорусько-литовського кордону пішоходами і велосипедистами.

Вілмантас Віткаускас, голова Національного центру управління в кризових ситуаціях, повідомив на пресконференції, що пункти пропуску мають бути зачиненими з 1 березня.

Потік білоруських громадян останнім часом збільшився приблизно на 50% через усі автомобільні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Збільшення потоку транспорту, товарів і людей вимагає оптимізації процесу управління цими потоками і ще більш детальної перевірки осіб, транспортних засобів і товарів, – заявив він.

Остаточне рішення про закриття пунктів пропуску ухвалюватиме уряд.

Згідно із заявою, запропоновані рішення зменшать кількість транспортних засобів і пасажирів, що прямують транзитом через Литву, а також знизять ймовірність дій білоруських і російських спецслужб проти Литви.

Відомо, що цей крок також спрямований на більш ефективне блокування ввезення санкційних товарів з Білорусі та Росії, а також на запобігання контрабанді.

Нагадаємо, Ще три родини з чотирма дітьми повернулись з тимчасово окупованої території України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next