Буданов прокоментував рішення Суду ООН щодо фінансування Росією тероризму

Буданов прокоментував рішення Суду ООН щодо фінансування Росією тероризму

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов назвав «помилкою і катастрофою» рішення Міжнародного суду ООН у частині звинувачень Росії у фінансуванні тероризму.

Про це він повідомив французькому виданню Liberation, передає ГУР.

У ГУР зауважують, що згідно з трактуванням Суду, Росію не можна визнавати спонсором тероризму, "оскільки російський ЗРК «Бук», яким у 2014 році вбили 298 цивільних пасажирів та членів екіпажу "боїнга" МН-17, є зброєю, а не грошима".

Це ганьба для міжнародної судової системи, це рішення суду є помилкою і катастрофою. Невизнання очевидних фактів матиме дуже важливі наслідки, передусім для багатьох цивілізованих країн, ― наголосив Буданов.

За словами начальника ГУР МОУ, відповідне рішення Суду породжує серйозні ризики.

Якщо держава-агресор дасть ЗРК, але не гроші, і вони зіб'ють цивільний «боїнг», то, в принципі, це не буде тероризмом, ― заявив Буданов.

Нагадаємо, Кабмін уточнив сфери використання мов нацменшин в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next