Штати за кілька днів тричі фіксували військові літаки РФ біля Аляски

Штати за кілька днів тричі фіксували військові літаки РФ біля Аляски

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) за чотири останні дні тричі виявляло російські військові літаки неподалік Аляски.

Про це повідомляється на сайті NORAD.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) 9 лютого 2024 року виявило та відстежило чотири російські військові літаки, які діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські літаки залишалися у міжнародному повітряному просторі та не входили до суверенного повітряного простору США чи Канади. Це вже третій випадок за чотири дні, коли NORAD виявило та відстежило російські літаки.

Така російська діяльність у зоні ППО Аляски відбувається регулярно та не розглядається як загроза.

Зона ADIZ починається за межами суверенного повітряного простору, це визначена ділянка міжнародного повітряного простору, що вимагає швидкої ідентифікації усіх літаків в інтересах національної безпеки США.

NORAD використовує багатошарову оборонну мережу супутників, наземних та бортових радарів, а також винищувачів для виявлення і відстеження літаків та інформування про відповідні дії.

Нагадаємо, МОУ спрощує облік військового майна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн
До списку іноземних держав, які скоюють недружні дії стосовно Російської Федерації від 13 травня, внесли лише Чехію та Сполучені Штати Америки.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next