Міністр агрополітики озвучив прогнози щодо посівних площ та врожаю у 2024 році

Міністр агрополітики озвучив прогнози щодо посівних площ та врожаю у 2024 році

Україна очікує, що посівні площі навесні 2024 року будуть такими ж, як і минулого року, але за найгіршого сценарію вони можуть трохи зменшитися.

Про це Reuters розповів очільник Мінагрополітики Микола Сольський.

Я не очікую кардинальних змін щодо посівних площ. Якщо посівні площі будуть меншими, то це буде дуже незначне зменшення, - сказав Сольський, посилаючись на перший офіційний прогноз на посівну 2024 року.

Всього українські аграрії під урожай 2023 року посіяли 12,75 млн га ярих культур, у тому числі 5,7 млн га різних зернових. Як відомо, доходи українських аграріїв суттєво впали через труднощі з експортом врожаю 2022 та 2023 років через обмежену пропускну здатність морських портів і дорогу логістику використання наземних коридорів.

До повномасштабного вторгнення Росії Україна була четвертим у світі постачальником зерна, а у вартісному вираженні цей товар становив половину всього українського експорту.

До війни в Україні було зібрано майже 110 мільйонів метричних тонн зернових та олійних культур, але у 2023 році сукупний урожай впав до трохи більше 81 мільйона тонн через те, що значна частина території була окупована або замінована.

В Українському клубі аграрного бізнесу прогнозують, що за песимістичного сценарію у 2024 році посівні площі під олійні культури можуть скоротитися на 16%, а під зернові на 17%.

Нагадаємо, Підозра у шпигунстві: уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next