Підозра у шпигунстві: уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам

Підозра у шпигунстві: уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам

Дипломатична присутність Москви в Ірландії скоротилася вдвічі, адже уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам через підозри у шпигунстві.

Про це повідомляє The Irish Times.

Кількість акредитованих дипломатів і адміністративного персоналу в посольстві скоротилася з 30 до 14 після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, зазначає видання. Речник російського посольства підтвердив The Irish Times зменшення кількості та звинуватив міністерство закордонних справ Ірландії та його "неприйнятну візову та акредитаційну політику".

За його словами, з минулого року Ірландія припинила видавати нові візи співробітникам посольства, які прибувають, і відмовилася продовжувати акредитацію для співробітників, які вже перебувають у країні.

У результаті багато співробітників були змушені значно прострочити тут строки служби, а потім з особистих причин виїхати до Росії без заміни. Все це дуже суттєво і негативно позначається на роботі посольства, що включає консульську допомогу тисячам громадян Росії в Ірландії, а також громадянам Ірландії, ‒ сказав речник.

МЗС Ірландії  підтвердило значне скорочення кількості акредитованих співробітників російського посольства в Дубліні, але відмовилося коментувати проблему віз. Однак дипломатичні джерела підтвердили, що відомство припинило видавати нові візи співробітникам з минулого року через погані відносини між Ірландією та Росією.

Нагадаємо, На окупованих територіях фейкові вибори президента РФ триватимуть три тижні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next