Канада виділить близько $44 млн для України

Канада виділить близько $44 млн для України

Канада оголосила про виділення близько 44 млн дол (66 млн канадських дол) для підтримки оборони України. Цю новину оголосив міністр національної оборони Канади Білл Блер під час засідання “Рамштайн”.

Про це повідомляє пресслужба уряду Канади.

Також міністр національної оборони Канади додав, про планований внесок у розмірі 60 мільйонів доларів у Коаліцію з нарощування потенціалу військово-повітряних сил UDCG.

Ці кошти будуть спрямовані на підтримку програми стійкості винищувачів F-16 в Україні. Зокрема, вони будуть використані для постачання життєво необхідних матеріалів та обладнання для F-16, таких як запасні частини, станції озброєння, авіоніка та боєприпаси.

Цей внесок доповнить раніше оголошену підтримку Канади програми з підготовки F-16 для України. У січні Блер повідомив про надання Канадою цивільних інструкторів, літаків та допоміжного персоналу відповідно до контракту з монреальською компанією Top Aces Inc. Вартість цієї підтримки становить приблизно 15 мільйонів доларів і планується її надання з лютого 2024 року по 2025 рік.

Крім того, Канада забезпечує навчання англійської мови військовослужбовців ВПС України в мовній школі канадських сил.

Нагадаємо, Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next