У Німеччині почали видавати перші платіжні картки для біженців

У Німеччині почали видавати перші платіжні картки для біженців

У Гамбурзі першим заявникам почали видавати спеціальні банківські картки для біженців. 

Про це пише Bild.

На такі карти перераховується вся соціальна допомога біженцям, водночас існують обмеження використання грошей із картки.

У Гамбурзі видають синьо-зелену картку Visa, що називається SocialCard. Ця карта відрізняється тим, що вона не має ніякого кредитного балансу, тобто витратити можна тільки ту суму, яка є на рахунку. Зняти готівкою можна лише невелику частину грошей – до 50 євро на місяць і додатково 10 євро на дитину.

Мета запровадження такої платіжної картки полягає в тому, щоб зробити нелегальну міграцію менш привабливою, а також завадити біженцям надсилати гроші контрабандистам. Окрім того, у держслужбовців поменшає роботи, оскільки їм не доведеться вручну видавати гроші в касі.

У січні 14 із 16 федеральних земель оголосили, що до кінця року введуть загальну платіжну картку для біженців. Баварія та Мекленбург-Передня Померанія планують створити свої власні моделі.

Перший експеримент із платіжною карткою для біженців був запущений наприкінці грудня минулого року в окрузі Грайц (Тюрингія).

Було видано 200 карток, разом з тим 15 біженців із Сирії й Афганістану відмовилися від такої форми соцдопомоги та виїхали з округу.

Нагадаємо, Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next