Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів

Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів

Сукупні економічні, соціальні та інші втрати України станом на кінець 2023 року становлять майже 499 млрд доларів. Потреби на відбудову складають вже майже 486 млрд доларів.

Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації третьої оцінки збитків і потреб на відновлення України (RDNA3), проведеної за участі Світового банку.

Очільник уряду наголосив, що найбільше постраждали сектори торгівлі та промисловості, сільське господарство, енергетика і транспорт.

Потреби на відбудову України складають майже 486 мільярдів доларів. З них на швидке відновлення потрібно витратити 15 мільярдів доларів. Ми бачимо, що за останній рік потреби на відбудову продовжили зростати. Особливо зростання помітно в житловому секторі, де через дії ворога зруйновано чи пошкоджено 10% від усього фонду житла, — сказав Шмигаль.

І додав, що також негативна динаміка є в аграрному секторі та в екології через російський теракт на Каховській ГЕС та через замінування земель. Прем’єр наголосив, що головним ресурсом для відновлення України має стати конфіскація заморожених російських активів.

Маємо запустити цей процес вже цього року. Використання доходів від активів рф вважаємо можливим проміжним рішенням, яке не скасовує необхідність повної конфіскації, — заявив Шмигаль

Попри велику війну український уряд за підтримки міжнародних партнерів продовжує реалізацію програми швидкого відновлення. Торік було відновлено понад 37 тисяч об’єктів. Водночас Кабмін створює умови для залучення приватних інвестицій, каже премʼєр.

За словами Шмигаля, залучення і спрямування 15 млрд доларів у швидке відновлення згенерує ще орієнтовно 5,5 млрд доларів приватних інвестицій.

Ми розраховуємо залучити іноземні інвестиції, не чекаючи завершення війни, а вже зараз. Визначені пріоритетні галузі. Це оборонно-промисловий комплекс, енергетика, будівництво, аграрний сектор, природні ресурси, цифрові технології, IT-сектор, — підкреслив очільник уряду.

Нагадаємо, В Україні з початку лютого зареєстровано 20 зразків стрілецької іноземної зброї - Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next