Бельгія надала 10 гуманітарних вантажів українській енергетиці

Бельгія надала 10 гуманітарних вантажів українській енергетиці

З початку повномасштабного вторгнення Бельгія відправила 10 вантажів гуманітарної допомоги українському енергетичному сектору.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками зустрічі міністрів енергетики України та Бельгії Германа Галущенка і Тінне Ван дер Стратена.

Герман Галущенко подякував Бельгії за підтримку українського енергетичного сектору, а саме 10 гуманітарних вантажів енергетичного обладнання загальною вагою 14,7 тонни, а також рішення зробити внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі 2,5 млн євро, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Галущенко та Стратен обговорили питання постачання газу та децентралізації виробництва електроенергії в Україні. Очільник Міненерго наголосив, що децентралізація генерації є одним із пріоритетних напрямків в енергетичній політиці для забезпечення потреб споживачів в умовах воєнного часу.

Галущенко також підкреслив, що українські газові сховища пройшли сертифікацію за європейськими правилами і готові запропонувати європейським партнерам близько 15 млрд кубометрів своїх потужностей для зберігання природного газу.

Нагадаємо, Через протест польських фермерів виникли проблем з постачанням гуманітарної допомоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next