Макрон: Угода з Україною - це конкретні зобов’язання, а не розпливчасті домовленості

Макрон: Угода з Україною - це конкретні зобов’язання, а не розпливчасті домовленості

Президент Франції Емануель Макрон заявив, що усі угоди України про співпрацю з іншими державами взаємодоповнюють одна одну, але історія вже навчила, що працюють лише конкретні зобов'язання.

Про це Макрон сказав на спільній конференції з Президентом України Володимиром Зеленським.

У минулому в України існували угоди (зокрема Будапештський меморандум, - ред.), але вони були надто розпливчастими, а в деяких аспектах недостатньо зобов'язальними для інших держав. Зараз ми беремо на себе конкретні зобов'язання, і я хочу, щоб ви запам'ятали, що це зовсім не ті домовленості, які існували в минулому, і які не спрацювали у 2014 році», - заявив президент Франції. «Це те, чого ми вже навчилися з історії України, - додав він.

За словами Макрона, усі двосторонні угоди України доповнюють одна одну, і саме в цій взаємодоповнюваності вони є корисними для держави.

Ми беремо на себе чіткі військові зобов'язання, які базуються на цифрах і надають реальні гарантії українській армії, щоб вона могла здійснювати свою оборону і відвоювати свою територію. Чи це гармати, чи снаряди або ж ракети, а також навчання або інші дії – усе, що корисне і задовольняє потреби України, - сказав він.

Президент Франції також висловив сподівання, що американський Конгрес чітко висловить свою позицію і покаже, що він «на боці України та на боці її європейських союзників». Але війна точиться на європейській землі, тож саме європейці повинні докласти зусиль, аби за жодних обставин не допустити перемоги Росії.

Ми будемо адаптуватися до всіх сценаріїв, тому що майбутнє Європи не може залежати від американських виборів, - підсумував Макрон.

Нагадаємо, Росія, ймовірно, витратила на війну в Україні вже понад $200 мільярдів ‒ Reuters

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Loading...
Load next