СБУ спіймала зрадника з Укроборонпрому

СБУ спіймала зрадника з Укроборонпрому

Служба безпеки України (СБУ) затримала інженера-конструктора стратегічного підприємства Укроборонпрому, який намагався передати новітні розробки в галузі військового кораблебудування росії та Ірану.

За інформацією СБУ, інженер-конструктор був затриманий “на гарячому”.

Спецоперація відбувалася в Миколаєві та мала складну структуру. Зазначається, що посадовець таємно копіював та намагався передати іноземним спецслужбам технічну документацію з українських секретних розробок.

Контррозвідка виявила, що у зловмисника були два “клієнти”. Перший – росіянин, який працює на одному із машинобудівних заводів рф та співпрацює з російськими спецслужбами. Другий – іранець, раніше засуджений за шпигунство в Україні, який зараз працює на іранську розвідку під “прикриттям” місцевої компанії.

За даними розслідування, іноземці спілкувалися з українським зрадником через анонімні чати у месенджері, але діяли незалежно один від одного.

Закордонні спецслужби прагнули отримати новітні розробки України для виробництва власних комплектуючих для військових кораблів. Українські технології планували використовувати на російських заводах, але завдяки роботі контррозвідки СБУ, зрадника вчасно виявили та запобігли передачі інформації.

Під час обшуку у зловмисника вилучили мобільний телефон, який він використовував для копіювання секретної документації та зв’язку із зарубіжними шпигунами.

Слідчі СБУ повідомили про підозру зловмиснику за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Росія, ймовірно, витратила на війну в Україні вже понад $200 мільярдів ‒ Reuters

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії
На Харківщині контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал, яким до російських оборонних підприємств незаконно постачали українські запчастини до військової техніки. Зокрема, товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.
Loading...
Load next