У Празі протестують фермери

У Празі протестують фермери

У Празі в понеділок через протест фермерів ускладнено рух транспорту. Аграрії протестують проти чеської та європейської сільськогосподарської політики.

Про це повідомляє Radio Prague International.

Зазначається, що 19 лютого до Праги прибули фермери на близько 500 тракторах. Поліція чеської столиці стверджує, що наразі загрози транспортного колапсу немає.

Акція протесту організована переважно профспілковими діячами, серед яких Об’єднання вільних профспілок на чолі з Богумиром Дуфеком. Він розповів, що головна вимога фермерів полягає у відмові Чехії від плану «Зеленого курсу для Європи» (Green Deal). Діячі профспілки хочуть передати список своїх вимог міністру сільського господарства країни Мареку Виборни.

Виборни заявив, що розуміє проблеми фермерів, однак розкритикував організаторів протесту. На його переконання, аграрії переслідують насамперед політичні цілі, і міністр не хоче обговорювати з ними зміни у секторі сільського господарства.

Через аналогічні причини великі галузеві організації Чехії, зокрема Аграрна палата, Сільськогосподарський союз та Асоціація приватних землеробів, дистанціюються від акції протесту, йдеться у матеріалі.

Празька адміністрація закликала громадян у понеділок працювати дистанційно, наскільки це можливо.

Нагадаємо, За тиждень сапери Міноборони знешкодили майже 3 тисячі вибухонебезпечних предметів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next