Поляки погрожують блокувати кордон з Україною до квітня

Поляки погрожують блокувати кордон з Україною до квітня

Польські фермери, які блокують рух біля пунктів пропуску з Україною, заявили про плани продовжити протест до квітня.

Про це повідомляє видання RMF24 із посиланням на лідера організації аграріїв «Підкарпатське ошукане село» Романа Кондрува.

За його словами, фермери почуваються обдуреними командою прем’єр-міністра Туска. 

Роман Кондрув каже, що міністерство сільського господарства не дотримало свого слова. 

Фермер упертий і не піддається. Нас завалюють зерном з України. Кажуть, що ми проти України. Ми, фермери з усієї Польщі, перші простягли дружню руку і привітали наших братів з України. І зараз вони завдають нам шкоди. Різні мафії завозять це зерно до Польщі. Інакше це не описати. Я на акції протесту в Медиці.Я бачу,як вони весь час його перевантажують.Та влада блефувала. Ми, як фермери, голосували за пана Туска. Ми очікували від нього суттєвої співпраці, а не лише обіцянок, – каже лідер підкарпатського «Ошуканого села». 

Я звертаюся до прем'єр-міністра Туска: пане прем'єр-міністре, будь ласка, приїдьте і допоможіть нам тут. Не їдьте дипломатично тільки в Україну, а прийдіть на пункт пропуску Медика і подивіться, наскільки складна ця ситуація, – наголосив він. 

Представник фермерів також каже, що вони мають образу на українських олігархів: «Не простим українцям. Ми відкрили коридор солідарності, і всі ринки збуту забрала Україна. Сьогодні нам нема куди продавати зерно, і українське зерно, яке до нас тече, це технічне зерно, яке шкідливе». 

Мітингар заявив, що у разі невиконання вимог, це буде міжнародна проблема.  

Я чув, що українська сторона теж хоче перекрити кордон з іншого боку. Якщо ми вирішимо не пускати автобуси, це буде дуже погано. Але, можливо, тоді наша влада нарешті шукатиме змістовні рішення, – сказав поляк.

Нагадаємо, Хотів стати "вагнерівцем": СБУ затримала ворожого інформатора

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next