ДБР передало до суду справу Рабіновича про держзраду

ДБР передало до суду справу Рабіновича про держзраду

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні про державну зраду колишнього народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича та передало обвинувальний акт до суду.

Про це повідомляє ДБР.

Рабінович поширював серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

У численних виступах та інтерв’ю він оприлюднював маніпулятивні висловлювання, які шкодили суверенітету, територіальній цілісності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Росії досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Колишньому народному депутату у липні 2023 року повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомлення про підозру було здійснене шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

1 серпня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого ДБР та обрав Рабіновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За інформацією слідства, він переховується за кордоном.

Нагадаємо, Обстріли лінії живлення ЗАЕС: В МАГАТЕ відреагували на відключення через росіян

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Loading...
Load next